Πρόληψη = Eλπίδα

Ο καρκίνος του μαστού είναι ένας από τους πιο συχνούς καρκίνους στον άνθρωπο και ο πιο συχνός στην γυναίκα. Είναι γεγονός, ότι η θεραπεία και η συνολική διαχείριση της ασθένειας έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που καθιστούν τον καρκίνο του μαστού πλήρως αντιμετωπίσιμο. Βέβαια, η διαχείριση της ασθένειας γίνεται πιο εύκολη, όταν η γυναίκα είναι συνεπής στο κομμάτι τις πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Αν ανακαλυφθεί καρκίνος θα είναι σε πρώιμο στάδιο και άρα η αντιμετώπιση του οδηγεί στην ίαση.
Scroll

Πρωτογενής πρόληψη

Υπάρχει η πρωτογενής πρόληψη, που περιλαμβάνει την σωματική άσκηση, τη σωστή διατροφή, τον περιορισμό κατανάλωσης αλκοόλ και την αποφυγή του καπνίσματος.

Δευτερογενής πρόληψη

Στην δευτερογενής πρόληψη, που είναι η έγκαιρη διάγνωση, ανήκει η κλινική εξέταση, η μαστογραφία και το υπερηχογράφημα. Εάν κριθεί απαραίτητο, ο ιατρός μπορεί να προχωρήσει και σε βιοψία. Αυτές οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση, ξεκινώντας από τα σαράντα έτη.

Πλέον, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να εντοπιστεί σε πολύ πρώιμο στάδιο. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να δράσουμε νωρίς, και να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ακόμα και να καθυστερήσει η διάγνωση, η πρόγνωση της ασθένειας είναι πολύ καλή.

Η συμβουλή που θα έδινα σε όλες τις γυναίκες, είναι να αποκτήσουν  έναν υγιή τρόπο ζωής. Η άσκηση, η σωστή διατροφή, ο περιορισμός του αλκοόλ, η αποφυγή του καπνίσματος και φυσικά η συνέπεια στους προληπτικούς ελέγχους, πρέπει να γίνουν συνήθεια κάθε γυναίκας. 

Σε μια γυναίκα που μόλις διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού, θα έλεγα να μην φοβάται, να έχει ελπίδα. Έχει προχωρήσει τόσο πολύ η επιστήμη στον τομέα αυτόν, που καθιστούν την ασθένεια αυτή πλήρως αντιμετωπίσιμη.

Experience

Webflow

Senior Designer
2019 - present

Airtable

Creative Director
2017 - 2019

Spotify

Junior Designer
2016 - 2017

Paypal

Fun Assistant
2014 - 2016
Διαχειριση του ογκολογικου ασθενουσ

Εξατομικευμένη θεραπεία

Η διαχείριση της κάθε πάθησης, και ειδικά του καρκίνου του μαστού, είναι πάντα προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της κάθε ασθενούς (tailored therapy).

Φροντίζουμε τόσο για την καλύτερη δυνατή θεραπεία, όσο και για ένα αποτέλεσμα που θα είναι αισθητικά αποδεκτό από την ασθενή. Με αυτόν εξασφαλίζεται μια καλή ποιότητα ζωής. 
κλειστε ραντεβου