Βιογραφικό

Ονομάζομαι Θεόδωρος Κοντούλης. Είμαι χειρουργός και έχω εξειδικευτεί στη Μαστολογία-Χειρουργική του Μαστού. Απόκτησα μακρόχρονη εκπαίδευση καθώς και κλινική εμπειρία ως και το βαθμό του Διευθυντή Χειρουργού  Μαστού (Consultant) στη Μ. Βρετανία και στη Γαλλία σε οργανικές, έμμισθες θέσεις. Με την ολοκλήρωση της ειδίκευσης μου, μου απονεμήθηκαν ο τίτλος του Εταίρου του Βασιλικού  Κολλεγίου Χειρουργών της Αγγλίας (FRCS) και η Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση στη Χειρουργική Μαστού (FEBS)  και στη Χειρουργική Ογκολογία του Μαστού (CEBS-BRESO), κατόπιν εξετάσεων.

Διατηρώ ιατρείο μαστού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 44). Συνεργάζομαι με όλες τις μεγάλες ιδιωτικές Κλινικές της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας όλο το φάσμα της χειρουργικής ογκολογίας του μαστού.
Scroll

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του AΠΘ, από όπου έλαβα και τον τίτλο του Διδάκτορα το 2013, με άριστα. Το 2009 έλαβα, κατόπιν εξετάσεων, τον τίτλο ειδικότητας του Γενικού Χειρουργού, ενώ είμαι και μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών της Αγγλίας (Fellow of the Royal College of Surgeons), λόγω χειρουργικής εκπαίδευσης στη Μ. Βρετανία.

Έχω εργαστεί επί σειρά ετών, έως και τον βαθμό του Διευθυντή (Consultant), σε πολλά

πανεπιστημιακά Βρετανικά Νοσοκομεία όπως St Mary’s, Charing Cross, Guy’s and St

Thomas’, University Hospital Lewisham, Leighton Hospital.

Το 2009 επελέγην ως Specialist Registrar Χειρουργικής του Μαστού του Imperial College του Λονδίνου και εκπαιδεύτηκα δίπλα στους έμπειρους πρωτοπόρους χειρουργούς μαστού Mr D.H. Hadjiminas και Mr R. Al Mufti. Το 2011 επελέγην, μετά από διεθνές interview, ως Senior Oncoplastic Breast Fellow στο Κέντρο Μαστού των Νοσοκομείων Guy’s and St Thomas’/King’s College London δίπλα στους διεθνούς φήμης Prof. M. Douek, Prof. T. Kovacs, Mr H. Hamed, Mr A. Kothari, Prof A. Purushotham, ενώ το 2012 προάχθηκα σε Locum Consultant.

Το 2012 απέκτησα, μετά από εξετάσεις, την Πιστοποίηση στη Χειρουργική του Μαστού

από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Χειρουργικής (European Board of Surgery Qualification in

Breast Surgery-EBSQ) και μου απονεμήθηκε ο τίτλος του Fellow of the European Board of

Breast Surgery (FEBS-BS). Tην ίδια χρονιά, σε επίσημη εκπαιδευτική άδεια στο

Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Léon Bérard της Λυών, δίπλα στον πρωτοπόρο Γάλλο

Ογκοπλαστικό Χειρουργό Emmanuel Delay, εξειδικεύτηκα σε ογκοπλαστικές τεχνικές με τη

χρήση διατιτραινουσών αρτηριών θωρακικού τοιχώματος με σκοπό την αφαίρεση μεγάλων

όγκων, διατηρώντας το μαστό. Επίσης εκπαιδεύτηκα στο lipomodelling και απέκτησα

εμπειρία σε αυτόλογες αποκαταστάσεις.

To 2013 εξελέγην Διευθυντής Χειρουργός Μαστού (Consultant Breast Surgeon) στο Mid

Cheshire Hospitals NHS Foundation Trust, αναπτύσσοντας την ογκοπλαστική του τμήματος

μαστού με νέες τεχνικές.

Είμαι μέλος της Βρετανικής Ένωσης Χειρουργικής Ογκολογίας (BASO), της Βρετανικής

Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ABS), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μαστολογίας (EUSOMA),

της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Μαστού (BSI) και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της

Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (EXEM) από το 2019.

Το 2015 επέστρεψα στην Ελλάδα. Διατηρώ ιατρείο μαστού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

(Τσιμισκή 44) και συνεργάζομαι με όλες τις μεγάλες ιδιωτικές Κλινικές της Θεσσαλονίκης, εκτελώντας όλο το φάσμα της χειρουργικής μαστού.

Είμαι από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα στην εφαρμογή πολύπλοκων ογκοπλαστικών επεμβάσεων, όπως Rotational flaps και Perforator flaps (LICAP, AICAP, TDAP), της τεχνικής βιοψίας φρουρού λεμφαδένα με ICG, της προεγχειρητικής χημειοθεραπείας όπου αυτή ενδείκνυται, της Στοχεύουσας Λεμφαδενεκτομής (TAD).

My Story

Συνεχής εκπαίδευση

Αντιμετωπίζω όλες τις παθήσεις του μαστού. Ο κύριος όγκος περιστατικών μου όμως, αφορούν τον καρκίνο του μαστού.

Ο τομέας αυτός εξελίσσεται διαρκώς, με στόχο την εξατομίκευση και την αποτελεσματικότητα των θεραπειών. Καθήκον κάθε χειρουργού του τομέα μου, είναι να εκπαιδεύεται διαρκώς και να συμβαδίζει με τις τελευταίες εξελίξεις. Προσωπικά, ενημερώνομαι διαρκώς για όλες τις εξελίξεις της χειρουργικής ογκολογίας του μαστού, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύω χειρουργούς, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό σε ογκοπλαστικές τεχνικές. Είναι εντυπωσιακό, ότι ο τρόπος διαχείρισης του καρκίνου του μαστού σήμερα, θεωρείται σχεδόν ξεπερασμένος σε σχέση με όταν ξεκίνησα την ειδικότητά μου.

Πλέον η φιλοσοφία είναι να αντιμετωπίζουμε τον καρκίνο αποτελεσματικά και ταυτόχρονα με την λιγότερη δυνατή επιβάρυνση στον ασθενή. Έχω εκπαιδευτεί και έχω μεγάλη εμπειρία σε όλες τις τεχνικές βιοψίας φρουρού λεμφαδένα, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής ICG, στην οποία είμαι από τους ποιο έμπειρους σε όλη την Ελλάδα. Επίσης είμαι από τους ελάχιστους στην χώρα μας που εκπαιδεύτηκε στην τεχνική  SentiMag. Επίσης, είμαι από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα σε ογκοπλαστικές τεχνικές με Perforator flaps & rotational flaps μειώνοντας ακόμα περισσότερο το ποσοστό των μαστεκτομών
υπηρεσιεσ

Στατιστικά

1.500+

Επεμβασεισ καρκινου του μαστου

1000+

επεμβασεισ με διατηρηση του μαστου

13+

χρονια εμπειρια ωσ χειρουργοσ μαστου
Το 2015 ως υπεύθυνος χειρουργικής μαστού, εφάρμοσα πρώτος στην Κλινική «Γένεσις» τη βιοψία του φρουρού λεμφαδένα με την καθιερωμένη διεθνώς διπλή τεχνική, καθώς και όλο το φάσμα της ογκοπλαστικής χειρουργικής, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την Κλινική στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
Ανέπτυξα τη σύγχρονη μαστολογία στην Κλινικής "Γένεσις" της Θεσσαλονίκης με τη συστηματική προεγχειρητική διάγνωση με κατευθυνόμενη διαδερμική βιοψία.  Επιστέγασμα των προσπαθειών μου η αποδοχή του Κέντρου Μαστού του "Γένεσις" το 2018 ως πλήρες μέλος του Breast Centers Network, το μοναδικό στη Β. Ελλάδα και από τα ελάχιστα πανελληνίως.

Το 2016 ως Συνεργάτης της Κλινικής "Άγιος Λουκάς", ήμουν ο εμπνευστής του One-Stop Breast Clinic.

Το 2017, ήμουν πρωτοπόρος πανελληνίως στην εφαρμογή ευρείων τμηματεκτομών με αγγειακούς κρημνούς LICAP-AICAP σε μεγάλους όγκους, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το ποσοστό των μαστεκτομών. Επίσης, ήμουν από τους πρώτους στην Ελλάδα στην εφαρμογή Στοχεύουσας Λεμφαδενεκτομής (TAD) μετά από προεγχειρητική χημειοθεραπεία.

Το 2019, εφάρμοσα για πρώτη φορά στη Β. Ελλάδα, στην Κλινική «Άγιος Λουκάς», βιοψία φρουρού λεμφαδένα σε καρκίνο μαστού, με τη φθορίζουσα τεχνική ICG.

Experience

Webflow

Senior Designer
2019 - present

Airtable

Creative Director
2017 - 2019

Spotify

Junior Designer
2016 - 2017

Paypal

Fun Assistant
2014 - 2016
Διαχειριση του ογκολογικου ασθενουσ

Εξατομικευμένη θεραπεία

Η διαχείριση της κάθε πάθησης, και ειδικά του καρκίνου του μαστού, είναι πάντα προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της κάθε ασθενούς (tailored therapy).

Φροντίζουμε τόσο για την καλύτερη δυνατή θεραπεία, όσο και για ένα αποτέλεσμα που θα είναι αισθητικά αποδεκτό από την ασθενή. Με αυτόν εξασφαλίζεται μια καλή ποιότητα ζωής. 
κλειστε ραντεβου